Artikler

Sådan kan du udvide din musiksmag

Musik er en ting, som ofte betyder rigtig meget for mange mennesker. Det er en måde, hvorpå vi kan slappe af, men det er også ofte gennem musik, at vi virkelig kan få skruet op for energien, når der skal enten trænes eller festes.

Dog kan mange af os have en tendens til, at vi kommer til at lytte til de samme sange og playlister om og om igen, hvormed vi ikke rigtig får lyttet til meget af det andet gode musik, som også findes.

Hvis du derfor gerne vil udvide din musiksmag og gå på jagt efter mere godt musik, så læs med herunder og bliv inspireret til, hvordan du gør det.

1. Køb en akustisk guitar

En måde, hvorpå du nemt kan opdage nyt og godt musik, er ved selv at begynde at spille det. Det kan være alt fra en akustisk guitar til klaver, eller hvad end du ellers lige har lyst til at lære at spille på. Når du begynder at spille på et nyt instrument, så kan det være en god motivation at lære din ynglings sange, men med tiden er et instrument også en måde, hvorpå du kan afprøve nye musikgenrer.

Måske du forelsker dig jazz eller blues, når du selv opdager de spændende og anderledes teknikker, som ligger bag disse genrer?

2. Besøg et spillested og hør masser af dejligt musik

En anden og rigtig sjov måde, hvorpå du kan introducere dig selv for nyt musik, er ved at besøge nogle af de mange spillesteder, som befinder sig rundt omkring i landet. På disse steder kan du nemlig ofte høre musik fra hele verden, hvormed du virkelig kan få hørt noget, som ligger fjernt fra dine egne horisonter.

Samtidig med at du kan høre noget skønt og måske nyt musik, så er det jo ligeledes også oplagt at tage et par venner med, så du samtidig får en hyggelig aften sammen med de mennesker, som betyder meget for dig.

3. Afprøv nye playlister med spændende musik

Hvis du bruger en fast musiktjeneste såsom Tidal eller Spotify, så kender du sikkert godt til de playlister, som tjenesten selv generer til dig ud fra det musik, som du plejer at lytte til. De er som regel gode og indeholder musik, som måske er nyt for dig, men som alligevel er meget ens med det, som du allerede lytter til.

Men faktisk så laver disse musiktjenester også playlister, som er baseret på genre. Derfor kan du for eksempel nemt lytte til de største klassiske værker ved blot at søge på en playliste med klassisk musik. Dermed kan du hurtigt spore dig ind på nye musikgenre på din egen musiktjeneste, hvormed du kan udvide din musiksmag endnu mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *