Artikler

Få noget ud af haven i 2021

Det er nu, at du skal gøre noget ved haven. Det er tid til, at du planter de blomsterbuske, bær, træer eller bunddække, som du har gået og tænkt over det sidste stykke tid.

Det er en helt speciel følelse at bruge tid i haven og anlægge de helt perfekte planter, som gør, at din have bliver ligesom, du vil have den. Og derfor er det også, at du skal tage tid ud af kalenderen og gøre det nu.

Eventyrhaven bliver skabt gennem spiselige planter

De spiselige planter er selvfølgelig bærbuske, som der bliver talt om her, og det er en helt speciel investering at gøre sig. Du vil faktisk opleve, at det at have bær i haven er helt uundværligt, fordi du vil elske at have dem lige ved hånden.

Hvis du fx køber nogle Black Satin brombær, nogle blåbærbuske eller hindbærbuske, så vil du kunne skabe den helt perfekte bærkombination til morgenmaden, salaten eller lagkagen til eftermiddagskaffen.

Det er fantastisk selv at have sine egne bær, fordi det både er billigere og nemmere at have sine egne bær lige i haven. Så ved du, at alt er i den skønneste orden, og du vil altid have dem ved hånden.

Skab et flot finish med bunddække

Bunddække er faktisk noget, der er helt undervurderet, fordi det skaber den flotteste afslutning i haven, så der ikke er nogle ufærdige løsninger med jord, grus eller græs. Men hvornår planter man bunddække?

Du kan egentlig plante dine bunddækkeplanter hele året rundt, fordi det er en meget medgørlig plante, men du skal være opmærksom på, at du nok ikke får så meget ud af det, når jorden er tilfrosset.

Det mest givende tidspunkt at plante bunddække på er netop om efteråret, fordi så giver du planterne mest mulig tid til at lade deres rødder vokse og etablere sig i jorden.

Herefter vil du få det flotteste udtryk i haven, så der ikke er nogle bare områder. Så vil du altid have en flot have, hvor al jord og græs er tildækket med de flotteste planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *