Artikler

Vil du gerne udnytte din kælder noget mere?

Der er i dag rigtig mange, der har en kælder knyttet til deres hjem. Men desværre er den ikke i brug. Mange lukker døren ned til den, og så er den ligesom ude af sind – og det er ærgerligt. Kælderen kan nemlig været et meget stort aktiv.

Tænk bare på alle de muligheder, der byder sig med de ekstra rum for eksempel, når det kommer til opbevaring, studie, TV-stue eller… Der kan være rigtig mange uudnyttede muligheder, som du bør kaste dig over.

Der er et stort arbejde forbundet med kælderen

Hvis det er noget, som du synes, der lyder som værende en god ide, så er det måske ved at være tid til, at du får åbnet døren og bevæger dig ned af trappen.

Grunden til at du ikke har udnyttet din kælder, kan dog være det arbejde, der er forbundet hermed. Når det kommer til en kælder i de ældre hjem, er det nemlig en tendens, at den er skadet af fugt. Og for at slippe af med den fugt er der tale om et stort arbejde, der er både dyrt, tids- og ressourcekrævende.

Måske kæmper du med det, som kaldes opstigende grundfugt

Uanset hvad så er det måske tid til at tage tyren ved hornene.

Og derfor bør du tage et kig på de muligheder, der byder sig for dig, når det kommer til at få en velfungerende kælder uden fugt og dermed frygt for skimmelsvamp.

En kælder er ofte fugtig, fordi der kommer vand til den via fundamentet eller soklen – det er også det, som der kaldes for opstigende grundfugt, og det handler således om at få det vand ledt væk.

Fugten kommer enten fra jorden eller fra siderne, og den mest grundige løsning er derfor at benytte sig af det, som der kaldes for, elektroosmose.

Sådan fungerer en løsning med elektroosmose

Når der er tale om elektroosmose, så vil det sige, at der først og fremmest bores en tynd rille i væggen i din kælder, i denne lægges der kabler. Kablerne tilsluttes en boks, som man sætter fast på væggen. Den her boks udsender svage impulser af jævnstrøm, som således strømmer gennem væggene. De svage jævnstrømsimpulser får vandmolekylerne i væggene til at blive positivt ladede.

Udenfor ejendommen opsættes jordspyd, som er negativt ladede. Disse vil så tiltrække det positivt ladede vand, hvorfor det fjernes fra kælderen.

De her tegn på fugt skal du holde godt øje med

Hvis det er noget, du gerne vil vide noget mere om så klik her.

Her kan du også læse meget mere om, hvordan du opdager tegn på fugt, og hvordan du indledningsvist kan forsøge at bekæmpe det. Ofte er det dog bedre at bruge en grundig løsning, idet den i sidste ende kan spare dig for meget besvær, tid og penge.

Det handler om at gøre det ordentligt de første gang og slippe for de mange bekymringer.

20 thoughts on “Vil du gerne udnytte din kælder noget mere?

  1. Hey there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you need any coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  2. I feel this is one of the such a lot important information for me. And i’m satisfied reading your article. However wanna remark on few basic things, The site taste is perfect, the articles is in reality nice : D. Just right task, cheers

  3. I’m not positive where you are getting your info, however good topic. I needs to spend a while learning more or working out more. Thank you for great information I used to be looking for this information for my mission.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *