Artikler

Hvad er der i et godt hundefoder? Krav til protein, kulhydrat og fedt

Hvis du er hundeejer, så ved du, at det vigtigste for din hvalp er at få en sund kost. Hvis du fodrer dem med en usund mængde foder eller fodrer dem med foder, der ikke er egnet til deres race, kan det medføre alvorlige sundhedsproblemer.

Hvad udgør et godt hundefoder?

Svaret varierer, alt efter hvilken type kost din hvalp har brug for, men der er nogle grundlæggende retningslinjer, som alle ejere bør følge, når de vælger, hvilket foder de skal fodre deres kæledyr med.

En af de vigtigste ting at overveje er, hvor meget protein, kulhydrat og fedt et godt hundefoder indeholder

Fordeling af proteiner, kulhydrater og fedt

Den korrekte mængde afhænger af din race, størrelse samt hundens livsstil.

Kulhydrater er gode til at give energi, mens kostfibre kan hjælpe med fordøjelsen. En sund hvalp bør have ca. 15-30 % kostfibre, hvilket betyder, at kulhydrat- og fedtprocenten skal være lav.

Protein er vigtigt for din hunds vækst og for at reparere beskadigede celler. Protein bør udgøre omkring 20-30 % af deres kost, men denne mængde varierer afhængigt af race, og hvor meget motion de får dagligt.

Gode fedtstoffer omfatter hør frø, lakseolie og kokosnød.

Vitaminer er også vigtige for din hunds sundhed

Gode vitaminkilder er bl.a. gulerødder, søde kartofler og blåbær. Æg kan være med til at give protein samt A-vitamin i den rette mængde. For meget æggehvide er dog ikke godt, fordi det indeholder et højt indhold af kolesterol, som kan tilstoppe din hunds arterier. E-vitamin er vigtigt for din hvalp, da det hjælper med at bekæmpe sygdomme

Kød bør stå først på ingredienslisten

Når du vælger et godt hundefoder, skal du sørge for at læse etiketten omhyggeligt, så du ved præcis, hvilke næringsstoffer der er indeholdt i hver bid mad, de spiser. En hund er kødæder, det vil sige, at deres primære indtagelse bør bestå af kød. For at sikre sig, at der er nok kød i det foder, du kigger på, så bemærk, at kødet står først på ingredienslisten. Find det rette foder på denne her side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *