Artikler

Det får du ud af en bedemand

Når en person dør, skal de pårørende træffe en masse vanskelige beslutninger. En af disse beslutninger er, hvad der skal ske med liget. Begravelsesforretninger kan hjælpe familierne med at arrangere og sikre, at begravelsen forløber gnidningsløst. De kan også yde andre tjenester, f.eks. rådgivning i forbindelse med sorg. I dette blogindlæg vil vi diskutere de tjenester, som bedemænd tilbyder, og hvad du kan forvente af dem.

Hvad er en bedemand?

En bedemand er en professionel person, der hjælper familier med at planlægge begravelser. De er også ansvarlige for plejen af liget og for arrangementerne i forbindelse med begravelsen. Begravelsesdirektører kan være ansat af en bedemandsforretning, eller de kan arbejde selvstændigt.

Hvilke tjenester tilbyder bedemænd?

Bedemænd kan hjælpe dig med alle aspekter af begravelsen, fra papirarbejdet til selve begravelsen. De kan også tilbyde andre tjenester, f.eks. rådgivning i forbindelse med sorg. Her er nogle af de tjenester, som bedemænd tilbyder:

Aftaler med krematoriet eller kirkegården – Bedemanden har en dialog om forløbet, både praktiske og tidsmæssige skemaer, som skal sammenlignes, så det hele går op i en højere enhed og for, at du ikke skal forholde dig til flere personer end bedemanden og præsten. Den afdøde skal kremeres og skal i jorden, og det er en tjeneste, som din bedemand tager for dig.

Organisering af transporten af liget – Vi har ikke alle lige plads til at have en kiste bag i bilen. En bedemand har specialdesignet biler, som er egnet til alle størrelses kister, og derfor vil det være mest naturligt, at bedemanden transporterer den afdøde i sin ligvogn. Bilen er indrettet med respekt for kisten, den afdøde og ikke mindst for bedemandens ergonomi, da kisten har et rullebånd, som gør det praktisk nemt at indsætte og afsætte en tung kiste.

Tilberedning og klargøring af liget – Det kan være grænseoverskridende for pårørende at røre og tilgå den afdøde, da både udseendet og fleksibiliteten forandres. Bedemanden har ingen relation til den afdøde og kender både tips og tricks til at påklæde den afdøde på en respektfuld måde. Bedemanden kan også sørge for, at den afdøde bliver sminket, hvis pårørende ønsker åbent kiste.

Rådgive om valg af kiste og urne – Bedemanden vil have et udvalg af kister og kister, der passer til alle budgetter. De vil kunne rådgive dig om de forskellige muligheder og hjælpe dig med at vælge den rigtige til din elskede.

Organisering af begravelsesgudstjenesten – bedemanden vil samarbejde med kirketjeneren for at sikre, at alt går glat på dagen af begravelsen. De vil også samarbejde med præsterne for at sikre, at gudstjenesten er personlig og opfylder dine behov.

Stå til rådighed med støttende ord til de pårørende – Bedemanden vil være til rådighed for at tilbyde støtte og rådgivning i dagene og ugerne efter begravelsen. De kan også sætte dig i kontakt med andre organisationer, f.eks. rådgivningstjenester for sorgramte, hvis du har brug for yderligere støtte.

Der er mange bedemændsfirmaer at vælge imellem, men ikke alle er lige nærværende og støttende som Svane Begravelsesforretning. Svane Begravelsesforretning er en bedemand som hjælper dig nær Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.